5. listopadu 2009

Můj první Halloween

Milý deníčku,
v sobotu jsem zažil můj první Halloween v životě. I přes různý zádrhele se to nakonec podařilo dobře. Jinde na těchto stránkách můžežete narazit na trošku šťavnatější článek, ale tady bych to rád vzal z gruntu.

S většinou ostatních Čechů jsme se rozhodli, že poněvadž je to náš první a zároveň asi poslední Halloween v životě, užijeme si ho jak se patří. Jako první plán jsme měli dostat se na nějakou Sorority party. Samozřejmě, že potlačit instinkty léty pěstované na felu, se nepodařilo. Většina z nás ani žádnou sororitku nezná, natož aby se jí vnutila na party. Nakonec jsme naplánovali večer tak, že navštívíme dvě party, na které jsme byli pozvaní, a následně se přesuneme do Aggievillu (místní chlastací čtvrť plná barů a hospod).


Jako první jsme potřebovali sehnat kostým. Vyrazili jsme v pátek před Halloweenem do krámů nakupovat. Finanční limit většiny z nás byl 20 dolarů za masku. První jsme zapadli do armády spásy, kde ale neměli nic kromě učebnice starcraftu :-) (pro neznalé, asi 13 let stará hra). I to nic tam dost páchlo. Rozhodli jsme se pro obchody na trochu vyšší úrovni (na nižší by to snad ani nešlo, museli bysme začít prohrabávat popelnice). Záhy jsme zjistili, že obchody s kostýmy jsou plné kostýmů pro děcka a holky. Pro kluky jich měli pomálu a navíc za těžký prašule.

V tuhle chvíli jsme měli v plánu několik nouzových masek. První byl duch. Není to nijak originální, prostě prostěradlo s třema ďourama, dvě na oči, třetí na brčko (přece duch nebude celej večer na suchu. Druhá nouzovka bylo jít za bandu kreténů (prostě se vůbec nepřevlíct) a třetí nějakou tradiční věc jako mumii/zombii.

Jak je vidět, byli jsme poněkud zoufalí, ale zachránil nás Walmart (něco jako Tesco v ČR - mají tam všecko v trochu pofidérní kvalitě). Oddělení masek sice nebylo nijak bohatý, ale zato hodně laciný. Po chvíli uvažování si tomáš vybral masku Smrtě a já s Tomášem jsme se rozhodli pro upíry (plášť, zoubky a makeup maskérů filmových hvězd). Vojta vzal ze zoufalství jen zuby (lepší, než drátem do oka) a David byl rozhodlej jít za mp3 přehrávač.

V den D, večer V jsme se sešli u mě na pokoji pořádně se namalovat. Poněvadž už nejsme malí kluci a všichni to samozřejmě naprosto skvěle zvládáme, hrdě jsme odmítli pomoc Zuzky a jali se malovat. Na zadní krabičce byl naštěstí aspoň stručnej návod, z okolních obrázků vidíte, že to dopadlo docela dobře a strašidelně.

Jako první jsme se stavili na Rave u nás na koleji. Rave je normálně postavenej na drogách a chlastu, ale tohle se tu samozřejmě nesmí, tak to bylo bez toho. Měli tu fakt krásně udělaný místo a tady jsem potkal krásnou sestřičku, se kterou jsem vyfocenej v předchozím článku. Upřímně, nebyla do konce večera nikým a ničím trumfnutá.

Na první normálnější party jsme dorazili s obligátním hodinovým zpožděním (očekávajíc, že už bude v plnym proudu). Všechno se odehrávalo v maličkatym bytečku, kde bylo namačkáno asi 50 hodně podivnejch lidí. Nebudu křivdit, hostitelka Hannah byla v pohodě a cvičitelka Whateverwashername byla taky milá. Ostatní ale byli ... zvlástní. Party silně přidalo, že nebyl přítomnej vůbec žádnej alkohol (což aspoň maličkato zvedla irská whisky z placatky nalitá do horkýho jablečnýho moštu). Možná si dokážete představit, co to bylo za obrovskou zábavu. Jediná věc, která nás těšila, byla, že naše kostýmy byly silně nadprůměrné (pořizovací cena upíra - 13 dolarů i s umělou krví).

Po chvilce strávené čistě ze slušnosti jsme se přesunuli na party ke Christine (jedna naše známá Američanka). Kluci si tu vyzkoušeli Beerstand (stoupnete si na ruce, někdo vás drží, vrazí se vám pípa do pusy a schválně, kolik vteřin dovedete pít). Dále jsme hráli Baseball (chlastací hra, podobná jako Beerpong, Amíci jsou na chlastací hry dost ujetý).Všichni lidi kolovali tam a zpátky jako blázni, očividně navštěvujíc hodně různejch party najednou. Nemam rád pivo a tak jsem v lednici ukořistil něco podivnýho, červenýho, v láhv od mountain dew. Bylo mi řečeno, že v tom je i vodka.
Možná v tom něco bylo, ale rozhodně to nebylo cejtit. Na naše vodky s džusem v poměru 1:1 to rozhodně nemělo :-). Vypil jsem za chviličku asi 3/4 litru a teda začínal jsem to pomaličku cejtit, asi to bylo zrádnější, než vypadalo.

Podle americký tradice jsme v půlce party vyrazili do Aggievillu. Všude bylo spoustu krásnejch masek a ještě krásnějších holek v nich :-). Vlezli jsme do jednoho z přeplnených barů a ja si objednal první a poslední drink večera, krásnou a výbornou Margaritu za 3.25. Číšnice byly oblečeny tak, že si určitě dýškem vydělaly víc než dost. Tady jsme potkali holky od nás, chvíli poseděli, pokecali (už jsme zůstali jen my, upíři) a potom se pakovali na koleje. Bylo kolem třetí ráno a časový posun nám prodloužil večer o hodinu.

Halloween se podařil, neopili jsme se, potkali jsme spoustu Amíků a prohlídli spoustu kostýmů. Atmosféra stála za to a určitě bych to chtěl zažít ještě někdy. Pokud jste dočetli až sem, tak jste dost dobrý, trošku moc jsem se rozkecal :-).

Štítky: , , , , , ,

Počet komentářů: 0:

Přidat komentář

Odkazy na tento příspěvek:

Vytvořte odkaz

<< Domovská stránka