23. října 2009

Jak jsem opravoval mobil


Všechno v USA není dokonalý, dneska mi přišel opravenej telefon, ale co tomu předcházelo vám povím dneska. Před odjezdem do USA jsem si pořídil novej telefon. Vzhledem k tomu, že v USA se kromě GSM používá ještě spousta novejch sítí, chtěl jsem si koupit Quadband. Nakonec sem se rozhodl pro Nokii n79. Sítě tady jsou vážně divný, hodně lidem tady českej telefon vůbec nefungoval, pokrytí signálem není ani zdaleka tak dobrý, jako v Čechách (Praze). Bonus mojeho telefonu byla ještě wifi, takže jsem mohl skypovat domů z mobilu.

V průběhu září jsem ale při cestě do menzy docela tvrdě štrejchnul kapsou o hranu stolu v menze. Jako na potvoru jsem tam měl mobil a když jsem ho potom vyndal z kapsy, zjistil jsem, že má prasklej LCD displej. Překvapivě bylo krycí sklíčko úplně netknutý. Po chvilce nadávání na to, jakej je můj telefon křáp, jsem se jal vyhledávat opravny telefonů v okolí. Záruku jsem rovnou vzdal, musel bych čekat na Vánoce do Prahy a ještě všichni známe přístup českých servisů k záručním opravám.
První servis, kterej jsem objevil mi napsal, že telefon opraví za 115 dolarů. 2000 mi teda přišly trochu hodně. Samozřejmě v ceně nebylo započítaný poštovný tam a zpátky. Po dalším hledání mi druhý obchod napsal, že to opraví za 80 dolarů a třetí v Kansas City dokonce za 55. Rozhodl jsem se pro třetí opravnu, protože to bylo blízko (relativně) a kluci mi do KC mohli mobil hodit.
V tuhle chvíli už jsem byl asi 14 dní bez telefonu. V opravně mi řekli, že do týdne dostanou náhradní displej a pak mi to hned pošlou. Abych to zkrátil, trvalo to 2 týdny a několik e-mailů (prej objednali displej pro špatnej telefon) a pak už jsem jim po telefonu nadiktoval údaje o kreditce (čehož jsem se teda hodně moc bál, tady v USA je to úplně normální, ale v Čechách bych to teda neriskoval). V tuhle chvíli jsem byl na dvou a půl tejdnech od odeslání telefonu. Čekal jsem, že mi dorazí tak do dvou dnů, ale očividně jsem to podcenil, protože opravenej telefon dorazil po dalších 10ti dnech. Celkem to teda trvalo 28 dní, mnoho vyměněných emailů a nervů :-). Naštěstí mám už telefon doma, takže všechno dobře dopadlo. Konečně už nemusim používat počítač jako budík, je to vážně opruz. Překvapivě jsem zjistil, že mam na telefonu víc kreditu, než když jsem ho kupoval :-). To jsou ty místní bonusy.

Štítky: , , ,

Počet komentářů: 0:

Přidat komentář

Odkazy na tento příspěvek:

Vytvořte odkaz

<< Domovská stránka