8. února 2010

Saturday night's fever

Ahoj, delsi dobu jsem sem nic neposlal a tak to dneska trosku napravim. Ne ze by se nic nedelo, ale prece jenom uz jsme tu druhej semestr a WOW momenty pomalu dochazeji. Pred dvema tydnama jsme v sobotu vecer chteli jit poprvy parit (poprvy v tomhle semestru). Plan byl zacit na pokoji u kluku a potom pokracovat do Aggievillu (mistni barova ctvrt). Zacali jsme se schazet po devaty hodine a pomalu rozjizdet zabavu. Mimo nas Cechu s nama na pokoji byli jeste 3 amici - 2 holky a jeden kluk (jak jsme se posleze dozvedeli, jeste jim nebylo 21).

Zabava se rozjela, alkoholu taky nebylo zrovna malo a lidi bylo cim dal vic. Postupne se k nam pridali i ostatni cesi (dokonce i mistni nova ceska z ekonomky, Martina) a taky nekolik dalsich mezinarodnich studentu (australie, afghanistan, belgie). Tak kolem pulnoci nam zacala tukat na dvere mistni vedouci patra (RA, room assitant -studentka, ktera obvykle jenom buzeruje ostatni :-) ). Mermomoci se chtela dostat do pokoje na kontrolu, samozrejme jsme ji tam nemohli pustit (protoze na pokoji muzete mit jen pivo maximalne do 3,2 procenta alkoholu, to nas fernet, becherovka a slivovice vazne nesplnovaly). Kluci vlastnici pokoj poslali slecnu RA do haje a te se to nelibilo. Bez povoleni k domovni prohlidce vam ale do pokoje nemuze vlezt ani policie, takze nic nezmohla. Postupne zavolala vedouciho koleje a nakonec i policajty. My uvnitr jsme o tomhle nemeli ani tuseni, ale prijezd policajtu uz jsme zaznamenali. Ja jsem duchapritomne schoval slivovici do fikany skryse za skrin, dokonale dukladny policejni kontrole unikla :-). Na prijezd policie zareagovali tri amice hupnutim do skrine, tahle dokonala schovka ale neuspela, mozna proto, ze za sebou zapomneli zavrit dvere :D. Policajti se tvarili drsne jak Oklahoma a vsechny nas vyhnali z pokoje. Ani jsme neslyseli legendarni vetu "Vsechno co reknete muze byt pouzito proti vam". Jenom nam povedel, ze "I don't give a shit about you" :-). Vsem nam byly zabavene ID a byli jsme vyhnany na chodbu. Za chvilku kolem nas prosli policajti s klukama (jejichz pokoj to byl) v poutech. To bylo naposled na dalsi 2 dny co jsme o nich slyseli.
Dalsi den pulka z nas stravila jezdenim po okoli a snahou, dostat kluky ven z vezeni na kauci. Ostatni (a mimo jine i ja) lecili kocovinu :-). Za celej den jsme se dozvedeli, ze se ven dostanou jen za kauci 2000 dolaru a to jsme samozrejme odmitli zaplatit. Po intervenci Liz (vedouci host families) se je podarilo dostat ven v pondeli vecer za 100 dolaru. Kluci meli prekvapive dobrou naladu, zdalo se, ze jsme to resili vic, nez oni. Hned dalsi den byl soud, obvineni bylo Poskytovani prostoru mladistvym k piti alkoholu. Na navrh obhajkyne rekli, ze jsou vinny a dostali pokutu 500 dolaru, 10 hodin verejne prospesnejch praci a protialkoholovou prednasku.
Vsichni jsme jeste museli jit na pohovor se sefem koleje (Rickem), kde jsme se vsichni dozvedeli, ze Rickovi jde jen o nase dobro a ze nas chce jenom pochopit... Nakonec bylo stesti, ze kluci ani nebyli vyhozeny z koleje, jenom musi napsat tristrankovou esej o tom, jak je alkohol spatny (aaaano? :-)).
Kvuli nesmyslnym zakonum jsou tady sice vsichni v 18 dospeli, ale nemuzou jeste do 21 pit alkohol (je to trestny). Zkratka trem amikum pristizenym v opilosti hrozi pokuta 500 dolacu a budou muset na spoustu protialkoholovejch prednasek.
Abych to shrnul, Evropa ma svoje vyhody. Mistni pokrytecky puritani sami chlastaji a pokud se nekdo ve 20 dostane k alkoholu, chova se jako kdyby mu bylo 14 (v Cechach).

Počet komentářů: 0:

Přidat komentář

Odkazy na tento příspěvek:

Vytvořte odkaz

<< Domovská stránka